Versleutelde reservekopieën
Wat het wachtwoord van de reservekopie is, waar je het invult, en de eerlijke waarheid als je het kwijt bent.
Kort gezegd
Als op je toestel versleuteling van reservekopieën aanstaat, zijn de reservekopieën beveiligd met een wachtwoord dat je op het toestel hebt ingesteld. Text2Store werkt volledig met versleutelde reservekopieën; het heeft alleen dat wachtwoord nodig om ze te openen en schrijft het nooit naar de schijf.
Wat het wachtwoord van de reservekopie is
Versleuteling van reservekopieën is een functie van iPhone en iPad: staat ze aan, dan wordt elke reservekopie van het toestel versleuteld met een wachtwoord dat jij kiest, en die beveiliging reist mee met de reservekopie, waar die ook wordt bewaard. Het is iets anders dan de toegangscode van het toestel en het wachtwoord van je Apple Account. Versleutelde reservekopieën bevatten ook meer gegevens dan onversleutelde, daarom laten veel mensen versleuteling bewust aanstaan.
Waar je het invult in Text2Store
Open een versleutelde reservekopie of een archief en Text2Store vraagt één keer om het wachtwoord. Het wordt alleen in het geheugen bewaard, voor deze sessie: het wordt nooit naar de schijf geschreven, en als je de app sluit, is het vergeten. Het archief zelf blijft versleuteld op je schijf, dus je opgeslagen geschiedenis is in rust beveiligd precies zoals het toestel het bedoelde.
Versleuteling aan- of uitzetten
Text2Store kan versleuteling van reservekopieën aan- of uitzetten voor een aangesloten toestel (je bevestigt op het toestel). De wijziging geldt vanaf de volgende reservekopie; bestaande archieven houden de stand waarmee ze zijn gemaakt.
Als je het wachtwoord vergeten bent
De eerlijke waarheid: niemand kan een bestaande versleutelde reservekopie openen zonder het wachtwoord, Apple niet, wij niet, en bewust ook niemand anders. Daar is de versleuteling voor.
Wat je wel kunt doen, is de versleuteling op het toestel opnieuw instellen, zodat toekomstige reservekopieën een nieuw wachtwoord gebruiken: ga op de iPhone of iPad naar Instellingen → Algemeen → Zet over of stel iPhone opnieuw in → Stel opnieuw in → Herstel alle instellingen. Je apps en gegevens blijven bewaard, maar instellingen, inclusief het wachtwoord van de reservekopie, worden opnieuw ingesteld. Maak daarna in Text2Store een nieuwe reservekopie met een nieuw wachtwoord dat je onthoudt. Je oude versleutelde archieven blijven op slot met het oude wachtwoord; bewaar ze voor het geval je het je weer herinnert. Apples uitleg: Over versleutelde reservekopieën.
Zie ook
Aan de slag, WhatsApp-chats in je reservekopie, gecertificeerde reservekopieën en een reservekopie op een Windows-pc.
Kom je er niet uit?
Mail naar hello@text2store.com en we helpen je.